KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR GELECEKLERİNİ KODLUYOR | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR GELECEKLERİNİ KODLUYOR

Çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda...

21 Aralık 2020 91 okunma
KÜÇÜKÇEKMECELİ ÇOCUKLAR GELECEKLERİNİ KODLUYOR

Çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandıran Robotik Kodlama kursu, Küçükçekmece’de başlıyor.

Küçükçekmece Belediyesi, çocukların online eğitim aldıkları bu dönemde tüketen değil, üreten bireyler olmalarını destekleyerek Robotik Kodlama eğitimini hayata geçirdi. İlçedeki çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlenen ‘Robotik Kodlama’ kursu için başvurular 29 Aralık’ta sona erecek. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek Robotik eğitimi, çocukların kolay ve eğlenceli bir şekilde öğrenebileceği şekilde programlandı.

Dersler online, başvurular Belediye’ye yapılacak

Pandemi koşulları nedeniyle Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilecek derslerde öğrenciler, 10 kişilik gruplar halinde haftada 3 saat, 7 hafta boyunca eğitim görecek. Düzeylerine göre ‘Kodlama ve Robotiğe Giriş’ ya da ‘Robotik Kodlama’ dersi alacak öğrenciler, eğitim sonunda başarı sertifikası almaya hak kazanacak. Şimdiye kadar 200 öğrencinin başvurduğu kurslarda öğrenciler toplamda 15-20 saat arası ders görecek.

Teknolojiden çok daha fazlasını öğreniyorlar

Erken yaşta kodlama eğitimi almaya başlayan çocuklar; zihinsel gelişim, işlerin planlanması, durumlar arası ilişki kurma ve yeni fikirler üretme konusunda daha çok gelişim gösteriyor. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi amaç edinen Küçükçekmece Belediyesi’nin açtığı Robotik Kodlama kurslarına 4’ncü, 5’nci, 6’ncı ve 7’nci sınıf öğrencileri başvurabilir. Kurslara başvurmak ve detaylı bilgi almak isteyenler 444 4 360 nolu telefonu arayabilir.

 Robotik Kodlama kurslarında çocukların kendilerini bir bilim insanı bir mühendis ya da bir tasarımcı gibi hissederek günlük yaşamdaki sorunlara özgün çözüm bulmaları sağlanacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ