“Kapalı işyerlerinden Çevre Temizlik Vergisi alınmasın” | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

“Kapalı işyerlerinden Çevre Temizlik Vergisi alınmasın”

Covid-19 ile mücadele kapsamında kapatılan işyerlerinin çok zor durumda olduğunu belirten Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve...

23 Şubat 2021 99 okunma
“Kapalı işyerlerinden Çevre Temizlik Vergisi alınmasın”

Covid-19 ile mücadele kapsamında kapatılan işyerlerinin çok zor durumda olduğunu belirten Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kapatılan ve gelir elde edemeyen işletmelerden Mayıs ayında Çevre Temizlik Vergisi” alınmasın çağrısında bulundu.

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca acil bir düzenleme yapılmalıdır”

 

Covid – 19 salgını tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile kapatılan işyerlerinin ekonomik anlamda çok zor bir dönem geçirdiklerini kaydeden Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şu çağrıyı yaptı; “İçinde bulunduğumuz pandemi süreci esnafımızı iflas noktasına getirdi. Kapalı olan ve gelir elde edemeyen esnafımıza destek olmak zorundayız. Bu kapsamda kapatılan yeme içme yerlerinden belediyelerin Mayıs ayında tahsil edeceği 2021 yılı Çevre Temizlik Vergisi ilk taksiti alınmasın. Faaliyette olmayan, gelir elde edemeyen işyerinin vergisi olamaz. Her ne kadar belediyeler de mali yönden iflas etme noktasına gelmiş olsalar da, çok daha zor durumda olan küçük esnafımıza destek ve moral olması açısından Çevre Temizlik Vergisi birinci taksitinin alınmalı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca acil bir düzenleme yapılmalıdır.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ