Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, istikrarlı büyüme ile ekonomide yeni bir dönemin başlayacağını belirtti. | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, istikrarlı büyüme ile ekonomide yeni bir dönemin başlayacağını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda sunum yapan...

17 Kasım 2020 102 okunma
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, istikrarlı büyüme ile ekonomide yeni bir dönemin başlayacağını belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Komisyonda sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomide yeni bir döneme girileceğini açıkladı.

“İSTİKRARLI BÜYÜME DÖNEMİ”

Bakan Elvan, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

İç talepteki toparlanma ve dış talebin normal seviyelere yansıması ve ihracatı destekleyen büyüme tercihimiz ile 2022 ve 2023 yıllarında istikrarlı bir büyüme dönemine gireceğiz.

2020 yılında işsizlik oranının yüzde 13,8 olarak gerçekleşmesi tahmin edilmektedir.

Tüketim, yatırım ve ihracattaki toparlanma eğiliminin büyümeyi pozitif etkilemesini, 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz. Türkiye ekonomisi rekabete dayalı piyasa ekonomisi geleneğine sahiptir.

Enflasyonun kalıcı tek haneye düşmesi temel hedeflerimizden. Yerli ve uluslararası girişimciler için yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda yapısal reformları hayata geçireceğiz.

2020 sonu itibarıyla bütçe açığı geçici olarak kapatılacak. Şeffaf, öngörülebilir ve istikrarlı bir biçimde uygulayacağımız ekonomi politikalarıyla ülke risk priminin azaltılmasını sağlayacağız”

Lütfi Elvan: 2020 yılında büyümenin yüzde 0,3 olmasını bekliyoruz #1

AYRINTILAR GELECEK…

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ