GÖÇMENLERE İKAMET YASAĞI’ KARARINI DEĞERLENDİRİLDİ | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

GÖÇMENLERE İKAMET YASAĞI’ KARARINI DEĞERLENDİRİLDİ

senyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Habertürk TV yayınına katılarak Esenyurt ve Fatih ilçelerinde göçmenlere ikamet yasağı...

01 Şubat 2021 85 okunma
GÖÇMENLERE İKAMET YASAĞI’ KARARINI DEĞERLENDİRİLDİ

senyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Habertürk TV yayınına katılarak Esenyurt ve Fatih ilçelerinde göçmenlere ikamet yasağı kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bozkurt, “Bizim için son derece faydalı bir karar” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dün Habertürk TV ekranlarında Ceren Bektaş Atuk moderatörlüğünde yayınlanan “Haftalık” programında canlı yayın konuğu oldu. Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün Esenyurt ve Fatih ilçeleri için getirdiği istisnalar dışında yabancı ikameti yasağını değerlendiren Başkan Bozkurt, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

“ÇOK HAYIRLI BİR KARAR”

Gelen göçmenlerin sayının ötesinde, bir de onların ihtiyaçlarını karşılamak veya o kentle yaşadıkları sorunları yönetmek de başlı başına bir sorun diyen Başkan Bozkurt, “Bunun paralelinde zaman zaman suç unsurları oluşuyor” dedi. Alınan kararın Esenyurt için çok hayırlı olduğunu dile getiren Başkan Bozkurt, “Vatandaşlarımız rahatsız oluyorlar, parklarımızı yeterince kullanamıyorlar, okul alanlarımız zaten yetersiz. Dolayısıyla bir toplantı yapılmıştı. Bende bir bölümünden sonra katılmıştım. Herkesin önerisi ile oldu. Alınan karar şu: Öğrenciler ile orada konutu olan yabancılar hariç, yeni bir yabancı uyruklunun o bölgede ikamet etmesine, gelmesine müsaade edilmeyecek. Karar bu, çok hayırlı bir karar bence, doğru bir şey yapıldı. Altyapısı doğru hazırlanmış bir kentte yaşama imkanı varken, altyapısının bozulduğu bir kente insanları getirmek çok doğru bir şey değil. Esenyurt açısından düşündüğümüzde bizim için son derece faydalı, doğru bir karar” ifadelerini kullandı.

“İYİ YÖNETİRSEK BU SORUNU ÇÖZEBİLİRİZ”

Göç sorununun çözülmesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Bozkurt, “Bu işi doğru planlarsak, iyi yönetirsek bu sorunu çözebiliriz. Aslında bizim görev alanımızın arasında olmayan önemli çalışmalar yapıyoruz. Meslek edindirme kursları açtık. Vatandaşın işe yerleştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Biz sadece 2020 yılında 11 bin kişiyi işe yerleştirmişiz. Bu sene de 32 ayrı branşta meslek edindirme kursu açıyoruz. Bu bir planlama, bu işi doğru planlarsak, iyi yönetirsek bu sorunu çözebiliriz. Biz 1 milyon vatandaş için kaynak alırken, 1 milyon 400 bin insana hizmet veriyoruz. Devletin bu konuda bize kaynak aktarması lazım. Bu kaynaklar aktarıldığında, yerel yönetimlerin bu sorunu daha doğru çözeceklerine, daha doğru yerlere kay

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ