EMİNE ŞENLİKOĞLU BİLİNMEYEN YÖNLERİNİ ANLATTI | Nabiz Gazetesi
Nabiz Gazetesi

EMİNE ŞENLİKOĞLU BİLİNMEYEN YÖNLERİNİ ANLATTI

Saliha Erdim’in hazırlayıp sunduğu ‘Hayat Mektebi’ programının konuğu gazeteci-yazar Emine Şenlikoğlu oldu. Programda, çocukluk yıllarından cezaevi günlerine...

15 Mart 2021 217 okunma
EMİNE ŞENLİKOĞLU BİLİNMEYEN YÖNLERİNİ ANLATTI

Saliha Erdim’in hazırlayıp sunduğu ‘Hayat Mektebi’ programının konuğu gazeteci-yazar Emine Şenlikoğlu oldu. Programda, çocukluk yıllarından cezaevi günlerine kadar daha önce hiçbir yerde anlatmadığı konulara değinen Şenlikoğlu, bir dönem deist olduğunu belirtti.

Tanıdığımız isimlerin hiç bilmediğimiz yönlerine ‘Hayat Mektebi’ adlı programıyla ışık tutan Saliha Erdim’in bu haftaki konuğu gazeteci-yazar Emine Şenlikoğlu oldu. İslamî içerikli kitapları, romanları ve konferansları ile tanınan Şenlikoğlu, Erdim’e samimi açıklamalarda bulundu.

BABAMI ÂLİM SANIYORDUM

Çocukluk dönemlerinde babasını örnek aldığını söyleyen Şenlikoğlu, “Hayatım boyunca babamı örnek aldım. Meğer babam din bilmezmiş. Bir keresinde sarhoşken yüzünden mevlit okumuştu. Alkol kullandığını bize belli etmek istemezdi. Çünkü bu durumundan kendisi de memnun değildi. Babama mevlit okutturdukları için ben onun âlim olduğunu zannediyordum” şeklinde konuştu. Babasının çok iyi bir ahlâka sahip olduğunu sözlerine ekleyen Şenlikoğlu, “Babam sözünde duran, mert bir insandı fakat bu kadar iyi özellikler dini bilgi yoksa pek işe yaramıyor. Ben bunu çocukluğumda keşfettim” ifadelerini kullandı.

DEFTERİM TOPRAKTI, KALEMİM ÇİVİ

Babasının kendisine çok değer verdiğini söyleyen Şenlikoğlu, “Babam çocukluğumda bana kitaplar okurdu ama okula gitmeme izin vermedi. Okula gitmek için çok ağladım. Okula giden arkadaşıma o gün hangi harfi öğrendiklerini sorar, toprağın üstüne o harfleri yazmaya çalışırdım. Defterim topraktı, kalemim çivi” diye konuştu.

CEZAEVİNDE EĞİTİMİN ÖNEMİNİ KAVRADIM

Cezaevi günlerinde yaşadıklarını da dile getiren Şenlikoğlu, “O günler benden çok şey götürdü. O dönem tam çocuklarımla baş başa olmam gereken zamandı. Cezaevinde sıhhatim çok bozuldu. Orada insanların eğitilmedikleri zaman nasıl büyük hatalar yapabileceğini gördüm. Eğitimsiz insanlar, ilim sahibi olmadıkları

için bu hataları tekrar yapıyor. Orada ilmin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha idrak ettim” şeklinde konuştu.

Saliha Erdim’in hazırlayıp sunduğu ‘Hayat Mektebi’ programı, her salı Şehir Ekranı TV üzerinden izleyicilerle buluşarak ünlü isimlerin hayatına ışık tutmaya devam edecek.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER HABERLER
SON DAKİKA HABERLERİ